Makett, Modell

Posted on Kategóriák: Játékok

Makett, Modell

A makett és modell gyártás már a komolyabb elfoglaltságok közé tartozik. Alapos, és körültekintő festést, és ragasztást igénylő tevékenység, mely akkor sikerül megfelelően, ha odafigyeléssel, és precízen készítjük el. Nagyobb gyermekeknek, és felnőtteknek ajánljuk. A Revell jól ismert márkanév, ha műanyag modellekről van szó.

Lewis H. Glaser kaliforniai vállalkozó 1943-ban alapította műanyag fröccsöntő üzemében készültek az első példányok, melyek azóta nagy utat jártak be. Első makett és modell játékai jellemzően vonatok, mozdonyok, autók, és épületek voltak. A vasúti modellezés volt a kezdeti cél, melyből hamarosan széles körben, és témában gyártottak repülőket, autókat, és egyéb kellékeket is. A Revell márkanevet is később kapta, állítólag a francia “reveille” szóból, melynek jelentése: új kezdet.

A Revell márka 1-5-ig terjedő nehézségi szinten kapható. Az 1-es szintet kivéve, minden szint igényli a festék, és ragasztó használatát, és nehézségi szintenként nő az alkatrészek száma is. 30 résztől kezdődően 150-nél is több részből állhatnak.

A Revell makettek szárazföldi, vízi, és légi változatokban kaphatóak.